Tovább fejlődik a jászfényszarui ipari park

Megosztás

Rekordidő alatt érte el szerkezetkész állapotát az Evoring jászfényszarui gyára a MERKBAU kivitelezésében – a 39 milliárd forintos beruházás, amelyhez az állam 7 milliárd forintos támogatást nyújt, a jászfényszarui ipari parkban zajlik. Az új üzemben elektromos autókhoz fognak fogaskerekeket és tengelyeket gyártani, olyan márkákat kiszolgálva, mint a ZF, a Schaeffler vagy a Stellantis. A projekt 450 új munkahelyet teremt a régióban.

A kínai Shuanghuan Driveline csoporthoz tartozó Evoring Precision Manufacturing Kft. új üzemének alapkövét tavaly november 17-én helyezték el, majd idén márciusban átadták a munkaterületet a kivitelezőknek. Azóta a generálkivitelező MERKBAU Zrt. munkájának köszönhetően a 10 hektáron épülő, 24 ezer négyzetméteres gyártóközpont már elérte a szerkezetkész állapotot, illetve szeptember 2-án felkerült a legmagasabb pontra a bokréta.

A projekt keretében nemcsak a gyártóközpont építése, hanem a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények és infrastruktúra kialakítása is a MERKBAU feladata. Különös figyelmet fordítanak a zöldterületek növelésére és a fásításra, erről többek között a Magyar Építők is beszámolt.

Kínai járműipari vállalat érkezik Jászfényszarura

A napot a hagyományos bokrétaünneppel tették emlékezetessé, ahol a bokrétát az épület legmagasabb pontjára emelték.

Képek: magyarepitok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek